Pentru a garanta un service de exceptie si un mod e functionare ireprosabil al siteului nostru, utilizam Cookies.Va rugam sa confirmati, mai jos, utilizarea Cookie.Mai multe informatii
Wilhelm Fricke in varsta de 84 de ani a decededat

Va aducem la cunostinta cu tristete, faptul ca domnul

Wilhelm Fricke

Detinatorul crucii federale „pentru merit“

a murit pe data de 16, noiembrie 2013 la varsta de 84 de ani.Intre anii 1953-1992 Wilhelm Fricke transforma compania  din  oraselul situat in Saxonia Inferioara, dintr-o simpla fierarie in una din cele mai renumite centre de comercializare din domeniul agricol din Germania.  Wilhelm Fricke a insuflat un impuls generat de contactele sale internationale si simtul inovator pentru un nou sistem de comercializare, prin introducerea comertului cu piese de schimb.

Fondarea unei ramuri de export cu utilaje second hand, extrem de echilibrata si productiva determina o noua schimbare importanta: relocarea companiei in locatia sa actuala.  în 1972, Wilhelm Fricke a pus piatra de temelie al comertului extrem de amplu cu piese de schimb GRANIT PARTS, prin achizitionarea stocului complet de piese de schimb pentru tractoare Hanomag din Hanovra.  

Dezvoltarea permanenta a companiei, continua si in anii 80, cand Wilhelm Fricke preia reprezentantele pentru productori precum Claas si Fendt. In 1988 Fricke preia conducerea tranzactiei financiare cunoscuta sub celebrul nume Harsefelder Massey-Ferguson-Betrieb Tobaben. In anii 90 se fondeaza o sucursala in Demmin, Mecklenburg-Vorpommern.

Wilhelm Fricke obtine diploma de specialitate in anul 1953, dupa un prim curs de ucenicie in domeniul mecanicii agricole absolvit la colegiul cu profil tehnic din Lüneburg. In acelasi an tatal sau moare, iar la varsta de 23 de ani este nevoit sa preia fraiele afaceri.  In 1992, dupa ce este depistat cu o boala grava, acesta se retrage de la conducere si preda stafeta fiului sau Hans-Peter Fricke.

Datorita spiritului sau antreprenorial, indreptat tot timpul spre castig,  Wilhelm Fricke a fost foarte iubit, el insusi simtindu-se extrem de legat de oameni, companie si regiune. Increderea, capacitatea de a obtine un parteneriat, angajamentul social sunt doar cateva din valorile care l-au caracterizat de-a lungul vietii sale.

Il vom pastra vesnic in amintirea noastra,

actionarii. conducerea si angajatii societatii Wilhelm Fricke GmbH, precum si intreg grupul Fricke Gruppe

--
Slujba de inmormantare a domnului Wilhelm Fricke va avea loc vineri, 22 noiembrie 2013, incepand cu ora 11, la biserica St.-Viti-Kirche din Heeslingen.

Inmormantarea va avea loc la cimitirul din Heeslingen.

In locul florilor si coroanelor, specifice pentru astfel de evenimente, va rugam sa contribuiti cu o donatie pentru initiativa "Deutschland-Hilft (Germania ajuta)", sume care vor fi donate victimelor taifunului din Filipine. Sumele se vor depunde in contul 10 20 30, BlZ 370 205 00, parola: Wilhelm Fricke.